За два роки війни в Україні мало залишилось фермерів і трейдерів, які тримають своє слово — Михайло Тимощук

За два роки війни в Україні дуже мало залишилось як фермерів, так і трейдерів, які тримають своє слово за будь-яких умов. Якщо хтось фермеру запропонує купити в нього зерно на 100 грн чи навіть 50 гривень, дорожче, а ти не зможеш запропонувати йому паритетну ціну, він продасть зерно тому, хто заплатить більше — які б між вами стосунки не були.

Про це в інтерв’ю Latifundist.com розповів керівник аграрного напряму компанії «Лігрет Трейдинг» Михайло Тимощук.

Він зазначає, майже всі колеги з трейдерського «цеху» підтверджують, що для більшості фермерів слова «Окей, продаю» не означають, що зерно продане і його вдасться відвантажити.

Зазвичай фермер тримає у себе зерно ще кілька днів, потім дивиться, хто з потенційних покупців і трейдерів пропонує найкращу ціну — аж поки йому сильно не припече і не знадобляться гроші, або знадобиться терміново вивезти зерно. Тоді він обирає найкращі умови які в нього є, кидає шапку на підлогу і з гордістю каже: «Продано».

 «Приклад із життя: на минулому тижні ми тричі спілкувалися з одним з наших партнерів-фермерів, на його вимогу кілька разів повертались до вже досягнутих домовленостей і піднімали ціну. Поторгувалися, зійшлись на ціні, зафіксували домовленості, скинули договір, запропонували перерахувати фермеру передоплату…За його вимогою три рази піднімали ціну. А коли він і на четвертий день сказав «Давайте ще на 150 грн піднімемо», терпець урвався, і ми з ним попрощались», — розповідає Михайло Тимощук.

За його словами, у компанії «Лігрет Трейдинг» є можливість надавати фермерам передоплату, і вони намагаємось активно використовувати цей інструмент, як одну з конкурентних переваг.