Обсяги перевезень залізницею зерна у сполученні з Румунією та Молдовою скоротилося

Скоротилися обсяги перевезень залізницею у сполученні з Румунією та Молдовою у першому кварталі 2024 року.

Про це йшлося під час онлайн-зустрічі представників АТ «Укрзалізниця» з перевізниками Румунії та Молдови 23 квітня, пише Rail.insider.

Так, у сполученні з Молдовою за три місяці перевезено приблизно 625,5 тис. т вантажів. Водночас за аналогічний період 2023 року було передано через прикордонні переходи майже 814,8 тис. т. Скорочення становить понад 189 тис. т.

Падіння вантажопотоку спостерігається і на прикордонних переходах з Румунією. Так, за перший квартал поточного року передано 753,5 тис. т вантажів. А за відповідний період торік перевезли 973,9 тис. т. Скорочення сягає понад 220 тис. т.

Як пояснив заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов, основним вантажем на цьому напрямку є зернові. Та через роботу Українського коридору збіжжя наразі їде переважно до портів Великої Одеси. Тож спостерігається падіння обсягів перевезень.

Водночас фіксується й позитивна динаміка. Так, останнім часом зростають обсяги експорту цементу, лісових вантажів, а також імпорту нафтовантажів.